eindelijk!!!
Door: kirsten
10 December 2008 | Australië, Adelaide
Op veler verzoek (wat zijn jullie ongeduldig!) hier weer een berichtje! (van kirsten's hand)
had een paar dagen geleden al een heel verhaal getypt maar toen wilde op het laatste moment de website niet mee werken...
we hebben de laatste weken echt van alles gedaan, laat ik het even kort opsommen (kan gertjan ook nog wat typen :) ) : sydney nog verder bekeken, ook de bergen daar ingeweest (waar het trouwens sneeuwde!), toen door naar Canberra (hoofdstad maar leek net een spookstadje), door naar melbourne, daar een auto gehuurd om de Great Ocean Road af te rijden, en nu zijn we in Adelaide. Even een paar overpeinsingen:
- autorijden in australie: hmm is aan de linkerkant van de weg, met het stuur en de versnellingsbak die ook nog ns fout zitten! Ik had de eerste shift vanuit het drukke melbourne, en we waren nog niet opgestart of de eerste vrachtwagen was bijna geraakt! maar wees niet gerust, reactie snelheid is heel waardevol gebleken deze 10 dagen en we hebben het overleefd! (gelukkig de auto ook). Niet alles heeft het overleeft, maar daar moeten jullie GertJan maar naar vragen (noem "wombat" en hij weet genoeg).
- water gebruik: we zijn nu in het droogste gedeelte van het droogste continent, en dat merk je. Overal zijn waterbeperkingen en hoor je de locals er over praten. Zo hadden we 1 hostel waar ons werd gevraagd met emmers te douchen, zodat ze later de tuin water konden geven. Regenwater schijnt hier "better than champage" te zijn (volgens onze complot-theorie fanaticus in het vorige hostel). Is het toch wel belachelijk dat wij in nederland de wc's doorspoelen met drinkwater...
- Barbeques/BBQ's/Barbies: overal zijn publieke barbeques (en golfbanen trouwens!) waar mensen volop gebruik van maken.
- we hebben echt zwaar geluk met de laatste hostels: we hebben een paar dagen kunnen relaxen in een heel modern hostel, savonds met een wijntje bij de openhaard gezeten, en ons vorige hostel was een supermooi oud landhuis met heel gastvrije eigenaren.
- laatste dingetje: we hebben al zoveel beesten gezien, koala's blijven mijn favorieten maar verder hebben we ook kangaroos, vossen, konijnen, slangen op pootjes, pinquins en emu's gezien (voor de monetaire economen onder ons: kennen we het grapje nog?). Australische beesten hebben alleen weinig intelligentie mee gekregen: kangaroos springen in het donker voor je koplampen dus savonds rijden wordt zwaar afgeraden!
Oke, mijn tijd is op, fotos komen snel, beloofd!
Groetjes!
Oke, mijn tijd is op, fotos komen snel, beloofd!
Groetjes!
10 December 2008 - 11:05
Imre:
Hey gezelschap!,
toch sta ik ervan te kijken dat er geen ongelukken zijn gebeurd met Kirstens' stuurmanskunsten ;-). En dat nog met andere verkeerssituaties dan ze gewend is :-). Haha nee nu even zonder dollen. Leuk dat er weer een verslagje online is geplaatst. Dan kan het thuisfront jullie nog eens nachecken ;-). Kirsten nog bedankt voor je sms over die Ier en het Hilton. Wel jammer dat ik waarschijnlijk Spaans niet heb gehaald gisteren, waardoor dit nog wel eens lastig kan gaan zijn. Maar goed je kent me he; schieten doet hij toch wel. Om nog maar eens een spreekwoord te verkrachten ;-). Ik kijk uit naar de foto's... Tot spreeks maar weer! En voorzichtig hè buurvrouwtje (ik blijf het zeggen). Ik sta nu niet zomaar naast je ;-) -
10 December 2008 - 12:31
Rob:
Ha Kirsten en Gertjan!
Goed verhaal hoor Gerard, dat met die vrachtwagen... Net of het hier in NL waar alles wel gewoon zo in de auto zit als het hoort niet gebeurd zou zijn ;) Verder zijn de verhalen gewoon jaloersmakend, zo vet om daar allerlei beesten te zien en dingen te ontdekken terwijl de mensen hier in Tilburg gewoon saai voor hun tentamens moeten studeren. Wel leuk dat je bijna elke dag smst, je mist ons he.... ;)Nou heel veel plezier nog en ik hoor snel weer van je.
x Rob -
10 December 2008 - 15:35
Joost:
Check doe koala! Wat een cool beest... maar schijnt dat het eigenlijk best wel bitchy animals zijn toch? Leuk dat je weer een verslagje erop hebt gezet. Nu nog een berg foto's okee?! :) Heel veel plezier nog! Oja Kirsten, werken de flesjes olie goed? ;)
Holadieee! -
10 December 2008 - 16:06
Ilse:
zo te horen gaat het nog helemaal goed daar! en ja, links rijden is ff wennen he ;)
maar idd, met een snelle reflex kom je al een heel eind op de weg!
maarre.. fotos? ik verwacht 30 fotos, staan er 2! dat moeten er nog wat meer worden he :p we willen bewijzen van jullie avonturen ;) -
10 December 2008 - 16:09
Je Grote Fan Anneke:
He Kirsten.Idd eindelijk. Ik keek echt uit naar je bericht.Ha lekker, allemaal leuke beestjes ehem, maar nu moet je me toch eens vertellen hoe die slangen op pootjes kunnen kruipen????????? Wat fijn om te lezen dat het jullie goed gaat. Zo'n koalaatje zou je zo mee willen nemen hè. maar ik heb gehoord dat ze heel hard bijten .haha.
Hier is verder alles goed en ga maar lekker door mert genieten. Liefs van ons allemaal.
Anneke -
10 December 2008 - 16:43
Carlijn:
Yes, dit is sowieso een verhaal van Kirsten. Bijna auto's aanrijden na 5 sec achter het stuur, ik zie het al helemaal voor me met jou :). Gelukkig is het (zoals ik overigens ook wel had verwacht) helemaal goed gekomen.
Enne...wat Ilse al zegt: ik was blij te lezen dat er foto's online stonden, maar dit voldoet niet helemaal aan mijn wensen. Wanneer komt de rest?
Kusje!